JHERYLL RICHARDSON 

BACKPEACE 

Jheryll Richardson

Jheryll Richardson 

 

ELENA ANNASTASIA: Wie ben jij?

 

JHERYLL RICHARDSON: Ik ben Jheryll Richardson, ik ben een 27-jarige illustrator. In 2010 verhuisde ik vanuit Curaçao naar Nederland. Toen heb ik in de opleiding grafisch vormgeving gedaan aan het media college in Amsterdam. In 2016 heb ik dit afgerond, toen ben ik gaan werken bij een reclamebureau. Dit heb ik twee jaar lang gedaan en sinds een halfjaartje werk ik voor mijzelf als tatoeëerder. 

 

ELENA ANNASTASIA: Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan tatoeëren?

 

JHERYLL RICHARDON: Ik was altijd een vormgever met een eigen style ik maakte veel illustraties, 5 jaar geleden ben ik erachter gekomen dat veel illustratoren ook hun creaties op de huid van mensen zetten. Mijn broertje tatoeëerden ook al en ik vond het altijd al interessant, dit was een hele nieuwe wereld waar ik mijzelf inzag.

Dus daarom ging ik me hierin meer verdiepen en heb me hier veel mee bezig gehouden.

 

ELENA ANNASTASIA: Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

 

JHERYLL RICHARDON: Minimalistisch, zwart wit en ik gebruik na genoeg geen shading.Ik illustreer vaak vrouwen, gezichten, vogels, bloemen en dergelijke.

 

ELENA ANNASTASIA: Heeft jouw style ook een naam?

 

JHERYLL RICHARDON: Nee het heeft niet echt een naam, ik ben er zelf nog niet zo diep ingegaan omdat ik mij voornamelijk ben aan het onderscheiden van wat er al is en probeer iets unieks neer te zetten. Dus er is nog geen hele mouvement achter geweest door het echt een naam te geven of het een vestiging te geven. Het is meer een experiment, ik ben aan het proberen om een nieuwe style te creëren. Dit is waar ik naartoe wil. Dat iedereen kan zien “Dit is het werk van Jheryll". Maar dit heeft zijn tijd nodig en dit probeer ik zoveel mogelijk te doen.

 

ELENA ANNASTASIA: Wat wil je met jou werk bereiken?

 

JHERYLL RICHARDSON: Ik wil een toevoeging zijn tot de kunstwereld, in de tattoo scene, ik wil dat mensen naar mij toe komen met een verhaal en dat we daaruit iets speciaal kunnen maken, en ervaringen op doen met toffe klanten.